Welkom bij Huismuziek Zeist van de
vereniging voor Huismuziek

WELKOM

Welkom op de website van Huismuziek Zeist met daarop alle actuele informatie voor het nieuwe seizoen.
U bent van harte uitgenodigd om eens een avond met ons mee te doen. Laat u verrassen!


Klik op een van de volgende onderwerpen


Wie zijn wij?

Huismuziek Zeist is een zelfstandige vereniging, aangesloten bij de landelijke vereniging Huismuziek. HMZ werd opgericht in 1970, voor iedereen die graag een muziekinstrument bespeelt. Voor jong en oud, van midden tot gevorderd speelniveau, en voor alle kamermuziekinstrumenten, of het nu gaat om hout- en koperblaasinstrumenten of strijkinstrumenten.

Er wordt gemusiceerd in groepsverband en onder gekwalificeerde leiding. Het plezier in het samen muziek maken staat voorop en er wordt serieus gewerkt aan stukken uit diverse stijlperiodes.

Iedere amateurmusicus is in principe welkom als lid als hij over voldoende instrumentale vaardigheid beschikt. Het is van belang dat de spelers goed en vlot van blad kunnen lezen. Zij moeten de bereidheid hebben thuis te oefenen.

De groep speelt om de week volgens een vast rooster. Daaromheen is ruimte voor initiatieven en projecten voor een kleine groep.

Incidenteel wordt in het openbaar opgetreden, zoals b.v. in een instelling voor ouderen, tijdens een plaatselijk evenement of bijzondere gelegenheid.

Waar repeteren wij?

Het adres voor alle avonden is:
Stichtse Vrije School
Socrateslaan 24
3707 GL Zeist

Speelavonden en optredens worden regelmatig in de media (Stadspers en Nieuwsbode van Zeist e.o.) aangekondigd.
Het seizoen 2023-2024 begint op donderdagavond 14 september en eindigt half juni 2024.

Naar boven

Nieuwe leden

Huismuziek Zeist is naarstig op zoek naar nieuwe leden. Dus speelt u blokfluit en/of een ander kamermuziekinstrument (viool, cello, dwarsfluit, klarinet, gitaar bijvoorbeeld), kunt u van blad lezen en vindt u het leuk om samen muziek te maken, dan wordt u van harte uitgenodigd om te komen luisteren en kijken of het spelen in een ensemble iets voor u is. Plezier in het samenspelen staat hoog in het vaandel. Hebt u interesse, neem dan contact op met de secretaris van de vereniging Atty Vis, 06-38302745

Naar boven

Lidmaatschap en tarieven

  • De contributie bedraagt dit seizoen € 150.00 p.p. voor 18 speelavonden.
    Andere initiatieven worden apart gefinancierd.
  • Aan het begin van het speelseizoen krijgt iedereen van penningmeester Arriënne Matser een betalingsverzoek.
  • Je kunt ook lid worden van de landelijke Vereniging voor Huismuziek. Je steunt dan de belangenbehartiging van amateur-musici. Je ontvangt 4 maal per jaar het blad Huismuziek en je kunt korting en voorrang krijgen bij allerlei cursusactiviteiten, deelnemen aan het bouwercontact en lenen in de muziekbibliotheek. Voor nadere informatie: 06-46487148 of 026-8450788, www.huismuziek.nl e-mail info@huismuziek.nl

Naar boven


© 2018 MUSIXPERIENCE/Huismuziek Zeist - Web Design: Niels CCM Moes